Известие

Collapse
No announcement yet.

Неприятна случка..с газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неприятна случка..с газ

здравейте. да ви въведа малко в случката. купих си преди 2 седмици алфа 155 1.8 ТС 93 В8 с газ. Газовата е най обикновенна и опред на тръбите имам една гумичка която аз лично наричам пляка и понякога тя пука и гърми и колата гасне. Аз спирам поставям я и си продължавам. Днеска карам си аз с 2000-2500 оборота макс и изжеднаж се чу пак дуум и аз прях колата наместих гумата запалих но забелязах 4е гумата се е напукала и сигурно дърпа въздух. Запалих колата и почна да работи отрратително да няма мощност и нз от какво така дали да сменя тази гума или може нещо друго да е. Иначе на бензин си бачка перфектно поздрави ако можете помагайте че сам в ебати драмите поздрави
    Диети и отслабване
    www.elenkov.net

Здрасти колега,за твоя проблем сигурно ще получиш отговор от "газаджиите" ,щот аз нищо не вдявам от тез горива,но ти няма да е лошо да си оправиш подписа,щото това V8 .Просто им размени местата
    2011 Giulietta MA-ex
    1995 155 1.8 TS 8V
    2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

като за начало кабели и свещи и почти 100% вече няма да ти пука

Comment

В8 ахха съжелявам това в бързината съм го згрешил. А колкото до кабелите и свещите ще отида на майстор тия дни и ще видя какво ще ме посъветва поздрави
        Диети и отслабване
        www.elenkov.net

Comment

Re: Неприятна случка..с газ

Първоначално публикувано от elenkof
          здравейте. да ви въведа малко в случката. купих си преди 2 седмици алфа 155 1.8 ТС 93 В8 с газ. Газовата е най обикновенна и опред на тръбите имам една гумичка която аз лично наричам пляка и понякога тя пука и гърми и колата гасне. Аз спирам поставям я и си продължавам. Днеска карам си аз с 2000-2500 оборота макс и изжеднаж се чу пак дуум и аз прях колата наместих гумата запалих но забелязах 4е гумата се е напукала и сигурно дърпа въздух. Запалих колата и почна да работи отрратително да няма мощност и нз от какво така дали да сменя тази гума или може нещо друго да е. Иначе на бензин си бачка перфектно поздрави ако можете помагайте че сам в ебати драмите поздрави
          Като си оправиш “гумата” може да си обогатиш сместа малко за да намалеят или изчезнат “киханията”. Ако не знаеш как по-добре отиди при някой газаджия с газанализатор (не че е гаранция за успех).
          Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Първоначално публикувано от wrc
            да си оправиш подписа,щото това V8 .им
            Че какво му пречи. това си е "най-малкият 8 цилиндров двигател" - има 8 свещи и кабела
            Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
            Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Стига с това В8 дайте по същество посаветвайте ме някой добар газаджия
              Диети и отслабване
              www.elenkov.net

Comment

ако смуче въздух, няма да работи добре и на бензин, така че не е от напуканата гума. Гърмежите все някога ще повредят дебитомера, тогава и на бензин ще си зле. Така че бегом към газаджиите, като начало кабели и свещи трябва да са наред.

Comment

Здравейте колеги, преди известно време карах BMW E36 с газ и имах същият проблем с гърменето! Кабели и свещи на 100% изрядни гумената "пляка" не беше напукана (пък и ако проблема е от нея и смуче въздух след дебитомера няма да работи и на бензин добре! ) ходих при масата газаджии и гас анализатори но ефект нямаше. Поразрових се малко в нета и видях че обема на тръбите пред инжекциона е 25 см3 (което било доста ) от там се получава и детонацията в тръбата след дебитомера (бяха ми поставили някаква клапа с корова тапа на нея и при детонацията тапата фръкваше и после ходи я намери по кръстовищата а това се случваше на всеки 200км градско - даже съм имал случаи в които като нямам резервна съм купувал моркуви да запълня дупката та да мога да се прибера . Днес цял ден обикалям при познатите газаджии за моята 155ТS 2.0 8v но ефекта при монтиранета на обикновенна газова ще бъде като при BMW-то (решението е газ + JetSpark + ламда сонда емулатор! ) - няма да има гърмежи нито с въздушният филтър нито след дебитомера надявам се
                  Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

Working...
                  X